Η NADA-GR είναι μία οργάνωση που παρέχει εκπαίδευση στο πρωτόκολλο ωτοβελονισμού NADA (ADS) και λειτουργεί με την υποστήριξη της NADA UK και της Ελληνικής Εταιρίας Κινέζικης Ιατρικής. Η NADA-GR στηρίζει την εκπαίδευση και την κατάρτιση που σχετίζονται με τη διαδικασία χρήσης του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου ωτοβελονισμού, για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών και του αλκοόλ, βοηθώντας στην ανακούφιση από τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης καθώς και την πρόληψη της υποτροπής και την υποστήριξη μακροπρόθεσμης ανάκαμψης.

Επιπλέον, το πρωτόκολλο της NADA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση-διαχείριση του άγχους και του μετα-τραυματικού στρες, δεδομένου ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μια μη-λεκτική, αρχική βοήθεια στους ασθενείς.

Αποτοξίνωση με Ωτοβελονισμό, NADA-GR

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης NADA-GR, που παρέχεται από εγγεγραμμένο στην NADA-GR εκπαιδευτή, απονέμεται στους ασκούμενους το ετήσιο πιστοποιητικό άσκησης του πρωτοκόλλου NADA και η δυνατότητα χρησιμοποίησης των αρχικών ADS (AcuDetox Specialist) μετά το όνομά τους.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες μπορούν να γίνουν μέλη της NADA-GR. Η ετήσια συνδρομή μέλους είναι 40.00 € και περιλαμβάνει την ετήσια αξιολόγηση των μελών. Οι ασκούμενοι θα ενημερώνονται τακτικά για της ημερομηνίες αξιολόγησης που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή τους.

Χιλιάδες θεραπευτές NADA ασχολούνται με την υποστήριξη και τη θεραπεία εξαρτημένων ατόμων, σε πολλά κέντρα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο

Θεραπευτές NADA στον κόσμο

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 5000 εκπαιδευμένοι θεραπευτές NADA, σε όλο τον κόσμο και πάνω από 800 προγράμματα που χρησιμοποιούν αυτό το πρωτόκολλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στην Αγγλία, πάνω από 500 φορείς, τόσο εθελοντικά όσο και εκ του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των Φυλακών HM, NHS Trusts και άλλων ιδιωτικώς φορέων, εφαρμόζουν το πρωτόκολλο της NADA, από θεραπευτές-μέλη της NADA-UK.

Στη Σκωτία το πρωτόκολλο αυτό χρησιμοποιείται ή έχει χρησιμοποιηθεί επίσης από πολλούς κρατικούς, μη κερδοσκοπικούς ή/και ιδιωτικούς οργανισμούς όπως το NHS Scotland, το Turning Point, το Sottish Drugs Forum (SDF), και το Scottish Prison Service (SPS).

Η NADA-GR προσπαθεί να κάνει το πρωτόκολλο NADA προσβάσιμο σε όλες τις κοινότητες και να εξασφαλίσει την ένταξή του σε άλλες μορφές θεραπείας. Στόχος της NADA-GR είναι να διασφαλίσει ότι η εκπαίδευση και η πιστοποίηση των θεραπευτών NADA πληρούν τα υψηλότερα κλινικά και ηθικά πρότυπα.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί το υψηλότερο δυνατό επίπεδο της πρακτικής και ακολουθώντας τα πρότυπα εκπαίδευσης της NADA στο εξωτερικό, όλοι οι θεραπευτές-μέλη της NADA-GR επαναξιολογούνται ετησίως.